نظم نوین جهانی (New World Order)

زمینه سازی ظهور ، بررسی علائم ظهور، شناخت شیطان و دجال ،مبارزه با صهیونیزم جهانی

نظم نوین جهانی (New World Order)

زمینه سازی ظهور ، بررسی علائم ظهور، شناخت شیطان و دجال ،مبارزه با صهیونیزم جهانی

گاردین: فیفا اشتباهی کرد که موجودیتش را زیرسؤال برد

گاردین در واکنش به رفتار ناجوانمردانه ناظر بحرینی فیفا در قبال تیم ملی فوتبال زنان ایران نوشت: فیفا اشتباهی کرد که موجودیتش را زیرسؤال برد.

به گزارش مشرق، روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی در مورد محرومیت تیم فوتبال زنان ایران از شرکت در مسابقات مقدماتی المپیک 2012 نوشت: فیفا با واگذار کردن این مساله به دقیقه آخر و نادیده گرفتن موافقت اولیه اش، نتوانست مطابق با ارزش های خود رفتار کند.
گادرین در گزارش خود آورده است، اینکه بازیکنان چطور لباس می پوشند ارتباط زیادی به فوتبال ندارد اما فیفا اهمیت زیادی به استانداردها و جزئیات مقررات حتی در مورد چنین مساله ای می دهد بنابراین تعجبی ندارد که به لباس مناسب برای تیم زنان ایران دقت کند.
تیم زنان فوتبال ایران به دلیل حفظ حجاب اسلامی از بازی با اردن در مقدماتی المپیک محروم شدند اما در ایران از نایب رییس بانوان فدراسیون فوتبال گرفته تا رییس جمهور همه از این تصمیم فیفا انتقاد کردند.
موضوع پوشش اسلامی در مسابقات بین المللی مساله تازه ای نیست. در سال 2010 نیز تیم فوتبال دختران ایران به دلیل پوشیدن روسری از شرکت در بازی های المپیک نوجوانان سنگاپور منع شدند اما بعد از مذاکراتی که مقامات فدراسیون با مسوولان فیفا انجام دادند، موافقت شد بازیکنان با استفاده از کلاهی که گردنشان را نپوشاند، مسابقه بدهند.
تیم زنان ایران اینبار هم با همان کلاهی وارد زمین شدند که قبلا مورد موافقت فیفا قرار گرفته بود و 'علی کفاشیان' رییس فدراسیون فوتبال ایران در نامه ای به 'سپ بلاتر' رییس فیفا این موافقت را یادآور شد.
تنها تغییر لباس تیم زنان ایران نسبت به لباس آنها در بازی های سنگاپور، در پیراهنش بود که یقه اش روی گردن بازیکنان را می پوشاند.
برخی رسانه ها علت مخالفت فیفا را خطرناک بودن این نوع لباس برای بازیکنان اعلام کردند در حالیکه برخی دیگر علت محرومیت بازیکنان را ممنوعیت استفاده از 'نمادهای مذهبی' عنوان نمودند.
فیفا قانون مشخصی در مورد استفاده از روسری ندارد و وقتی سخن از مقررات این فدراسیون به میان می آید، قانونی مد نظر است که به وسایل همراه بازیکنان در هنگام بازی اشاره می کند. در این قانون استفاده از وسایل خطرناک مثل جواهرات یا هرگونه ابزار یا نوشته ای که نماد شعارهای سیاسی، مذهبی یا شخصی باشد، ممنوع شده است.
باید توجه داشت که در مورد پوشش اسلامی، نقش پیراهن همانند روسری و یا حتی مهمتر از آن است. با وجود این موافقت فیفا برای استفاده از پوشش سر برای تیم دختران ایران در بازی های سنگاپور دو نکته را نشان می دهد: اول اینکه فیفا احتمالا با همکاری کارشناسان مذهبی به این نتیجه رسیده که کلاه یک پوشش اسلامی نیست و بنابراین شامل ممنوعیت استفاده از لباس های مذهبی نمی شود. دوم اینکه فیفا بعد از بررسی متوجه شده که استفاده از کلاه برای سلامت بازیکنان خطری ندارد.
بنابراین اگر مساله کلاه را حل شده بدانیم، موضوع فقط بر سر پیراهن بازیکنان باقی می ماند.
کفاشیان در نامه خود به بلاتر نوشته است: در هیچ کجای مقررات فیفا نیامده است که پیراهن بازیکنان خطرناک و غیر ایمن است. از طرفی بسیاری از تیم های دیگر از پیراهن های مشابه استفاده می کنند.
در واقع به نظر می رسد توضیح دلیل تصمیم ناظر فیفا برای محروم کردن تیم زنان ایران در بازی با اردن برای این فدراسیون دشوار است و نمی تواند علت را به خطر افتادن امنیت بازیکنان به دلیل یقه بلند پیراهن هایشان اعلام کند.
از نظر مقامات فوتبال ایران، در طراحی یقه بازیکنان تیم زنان تمامی معیارهای فیفا رعایت شده است.
پس از اعلام محرومیت تیم زنان، بسیاری از مطبوعات ایران انگیزه های سیاسی را پشت تصمیم ناظر بحرینی فیفا در این مسابقه دانستند.
اما دلیل این محرومیت هرچه که بود، اعلام نکردن آن تا دقیقه آخر و از سویی نادیده گرفتن توافقی که پیش از آن بین فدراسیون ایران و فیفا صورت گرفته بود، مسوولیت از بین بردن فرصت شرکت در المپیک برای تیم زنان ایران را به گردن فدراسیون جهانی فوتبال می اندازد. فیفا باید مسوولیت اشتباهی که یکبار دیگر موجودیتش را زیر سؤال برده، بر عهده بگیرد.
فیفا وظیفه خود را ایجاد رابطه دوستانه بین اعضا، مبارزه با تبعیض و پیشرفت فوتبال در سراسر جهان اعلام کرده است و به طور قطع دادن اجازه بازی به تیم زنان ایران، بهترین فرصت برای احیای این اصول بود.
ولی حالا به جای همه اینها باید از خود بپرسیم چه کسی حق دارد در مورد نوع پوشش بازیکنان تصمیم بگیرد؟ آیا این شخص سپ بلاتر است که فکر می کند 'بازیکنان زن زیبا هستند' بنابراین باید هنگام بازی 'لباس های تنگ تر' بپوشند و یا 'شورای حقیقت یاب' فیفا است که تمام اعضای آن را مردها تشکیل می دهند.
نویسنده این مطلب در گاردین، در پایان به برگزاری مسابقات فوتبال جام جهانی زنان در سال 2015 اشاره کرده که قرار است در کانادا برگزار شود. کشوری که فدراسیون فوتبالش دختری یازده ساله ای به نام 'اسمهان منصور' را در سال 2007 به دلیل استفاده از روسری محروم کرد.
این کشور اکنون و با توجه به اقدام اخیر فیفا ممکن است حجاب را در جام جهانی 2015 ممنوع کند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد